Emmen


Golfparc Sandur

  "AFWISSELEND"     "UITDAGEND"

 

 

Gastspelers blijken aangenaam verrast door onze spannende, gevarieerde baan. Ook de trots van onze greenkeeper Henk: de perfecte greens, vallen gasten op. 

De vermaarde golf-architect Frank Pont (Koninklijke Haagsche, De Pan, Kennemer, enz.) heeft in 2005 bos- en landbouwgebied ten zuiden van Emmen herschapen in een all-round 9-holes baan. Water, bos, heuvels, het komt allemaal in het spel. De zwerfkeien door de baan zijn markeringen van de ijstijden die dit gebied gevormd hebben. Elke hole heeft zijn eigen karakter en uitdaging. Met twee par 5 holes komt de totale lengte van de par 68 baan voor heren op 4830 m. en voor dames op 4072 m. 

 

 

Een verlichte drivingrange en oefengreen en een gezellig clubhuis / brasserie completeren het park. 

Tot en met 2015 vielen wij onder het landelijk bekende BurgGolf, maar sinds 2016 zijn we een zelfstandige vereniging: het werd onze eigen baan! Dus zijn we als leden direct aan de slag gegaan met snoeien, uitdunnen bossen, vernieuwen afslagplaatsen, verbouwen clubhuis en terras, enz. 

Als bekroning van alle zelfwerkzaamheden plantten leden 300 rododendrons. Daarmee is ons Golfparc Sandur nog meer een kleurrijk PARK geworden! 

 

 

 

Wij zijn trots op het resultaat: een vernieuwde, verfraaide baan en een gezellig clubhuis / brasserie. Sommigen vinden het een waar 'paradijsje' geworden........

 

Plaatselijke regels Golfparc Sandur.   KLIK HIER


 

 

 

A = Clubgebouw

B = Drivingrange

C = Puttinggreen

P = Parkeerplaats

S = Schuilhut

 

 

 

Met dank aan: Mediasign Emmen